Grönkålschips med roquefort och svartvinbärsmarmelad
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Grönkålschips med roquefort och svartvinbärsmarmelad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grönkål
  • 100 g roquefortost
  • 1 dl svarta vinbär
  • 1 dl Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
  • Socker efter behag, ca 1-3 tsk

Beskrivning

    Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad.

    1. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad.

    2. Hetta upp olja i en stekpanna till 150° och fritera grönkålen tills de är krispiga i topparna (de ska ha kvar lite elasticitet då de annars lätt faller isär).

    3. Tag upp dem en och en och lägg på hushållspapper.

    4. Lägg på smulad roquefort och toppa med glögg- och svartvinbärskonfekten.

    Servera grönkålschipsen som glöggtilltugg.

    Av: Kaja, kajabaker.se och Petter Bäcklund, Allt om Mat

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.