Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad.
1. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad.
2. Hetta upp olja i en stekpanna till 150° och fritera grönkålen tills de är krispiga i topparna (de ska ha kvar lite elasticitet då de annars lätt faller isär).
3. Tag upp dem en och en och lägg på hushållspapper.
4. Lägg på smulad roquefort och toppa med glögg- och svartvinbärskonfekten.
Servera grönkålschipsen som glöggtilltugg.
Av: Kaja, kajabaker.se och Petter Bäcklund, Allt om Mat
Runtom på nätet har jag sett folk som gjort grönkålschips till höger och vänster och tillslut kunde jag inte låta bli att testa, när jag hittade färsk grönkål i affären
Strö över lite grovt söndersmulade grönkålschips, rostade mandlar, några droppar fruktig olivolja, färskmalen peppar och eventuellt lite flingsalt och avsluta med lite oliver på toppen
Servera med frasiga grönkålschips, fröknäcke samt vispat smör. Grönkålschips. Tillsätt grädde, saffran, soja och smaka av med citronsaft, salt och peppar
Men jag förstår dock poängen med att låta nya perioder präglas av nya beteenden och idéer, och starten av en ny termin och en lång semesters uppvilande är ju ändå ett ganska bra tillfälle att göra lite nya grejer
Servera medgrönkålschips eller valfri sallad. Krispigt goda grönkålschips. Det var sonen som fixade färsen och kryddning av den, något han löste med den äran
Hursomhelst önskar jag er alla en finfin Nobeldag, antingen ni glammar med kungen och de "vittra" och svänger era lurviga i Blå Hallen, eller tar en stilla svängom hemma framför TV
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.