Tärna fläsk. Skär kött i grova tärningar ca 2x2 cm storlek. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Torka svamp De flesta matsvampar kan torkas och förvaras i glasburkar. Svampkurs i säkra svampar – 5 enkla favoriterFrysning av svamp Går svamp att frysa in. Kantareller – allt du behöver veta om skogens guld 15 minuter L
Är svamparna stora kan du skära dem i mindre bitar – mindre svampar blir goda som de är. Höst är svamptider och nu är det perfekt att ge sig ut i skog och mark och leta efter skogens gula guld och andra härliga matsvampar
Mycket av den svamp vi plockar på hösten torkar vi och blir till delikata rätter under året. Den här annars så traditionella cannelonirätten med spenat och riccota spetsas till med en svampsås och blir något extra
Nästan som att bita i en apelsin men med ännu fler välgörande effekter – Ljuvlig helt enkelt. Förra veckan fick jag ett paket från ett företag jag aldrig hört talas om Four Sigma Foods, ett gäng finnar som startat upp ett företag i England kring naturliga adaptogena örter och läkesvampar, helt utan tillsatser och utan kemi
Använder du torkad svamp ska den blötläggas, jag sköljer den först ett varv i varmt vatten och sedan får den ligga i kallt vatten några timmar eller någon kvart – tjugo minuter i varmt vatten om du inte har tid
Karljohan svampen är mer nötig i smaken än stensoppen men båda är underbart goda matsvampar. De är köpta en storlek för stora och i dem har jag – sommar som vinter – ett par ull-liners med ett par 600 grams tjocka ullsockar med borstad insida från Woolpower
Läs mer om den på Svampguiden. Trött på att rulla köttbullar, men barnen tycker så mycket om dem. Räddningen är den gamla bortglömda rätten köttfärslimpa
Åh, så gott och svampen plockad alldeles utanför husknuten, rent magiskt. Jag var så sjuk, ont i halsen och feber och allt det där, stapplade omkring, men tänkte, eftersom jag skulle ha besök att jag stapplar ut en bit i skogen och ser om det finns någon svamp
Det absolut mest förekommande tillagningssättet för kantareller är smörstekning – på smörgås. Uttrycket ”skogens guld” är väldigt passande med tanke på den gyllengula färgen och att de som matsvampar verkligen är guld värda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.