Hej alla glada. Vi har haft en jättemysig after work idag och nu ligger jag i soffan och jäser. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Det rör sig säkert om tjugo år om jag nu inte minns helt tokigt
Att det visas repriser av Nigel Slaters serie Simple Suppers på BBC just nu passar mig utmärkt eftersom jag missade den serien när den sändes från början
Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. I många år lagade jag en vitlöksgravad stömming enligt ett recept från fiskrestaurangen cattelein i Stockholm
Att ta vara på skogens läckerheter. Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
glasburkar med lock. 1små tomater, gärna i olika färger, så att det fyller din glasburk. 1blandad svamp, t ex kantareller, karl johan, ostronskivling, så att det fyller din glasburk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.