Spenatlasagne
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 350 gram fryst bladspenat (eller ett paket)
  • 12 klyftor vitlök
  • 10,5 gul lök
  • 12 dl soltorkade tomater i olja
  • 13 krm riven muskot
  • 12 krm svartpeppar
  • 112 lasagneplattor, vanliga eller med gröna med spenat
  • 1 TOMATSÅS: 0,5 gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 msk olivolja
  • 12 burkar hela skalade eller krossade tomater
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 tsk salt
  • 10,5 tsk torkad rosmarin
  • 12 tsk socker
  • 1 OSTSÅS: 0,4 dl vetemjöl
  • 18 dl mjölk standard
  • 13 krm salt
  • 1250 gram riven ost som mozzarella eller gratängost
  • 10,5 dl riven parmesan till garneringSkala och hacka lök och vitlök. Gör spenatfyllningen: Fräs hälften av den gula löken och vitlöken i en gryta i lite olivolja och tillsätt spenat och fräs runt till den tinat och är varm. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och hacka dem. Smaksätt spenaten med soltorkade tomater, riven muskot och svartpeppar. Sätt ugnen på 200 grader. Gör tomatsåsen genom att fräsa resterande hälft av den gula löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt tomaterna och hacka sönder dem med en stekspade eller slev. Tillsätt tomatpuré, salt, rosmarin och socker och koka tomatsåsen i minst 5 minuter. Gör under tiden ostsåsen: Vispa ihop mjöl och 3 dl kall mjölk i en kastrull. Värm och koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Tillsätt resten av mjölken, rör om och låt koka upp under omrörning. Smaka av såsen med salt. Rör i två tredjedelar av osten i såsen. Ta fram en ugnssäker form till lasagnen och smörj med lite olivolja. Lägg ett lager spenat i botten, sedan ett lager lasagneplattor och sedan ett lager tomatsås och ostsås. Upprepa till ca 4 lager - spenat, lasagneplattor, tomatsås, ostsås och toppa översta lagret ostsås med resterande riven ost. Grädda spenatlasagnen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut spenatlasagnen när den fått fin färg och servera direkt. Garnera ev. med riven parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.