Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst medsurdegsbröd. Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu
Surdegsbrödmed råg ochäpple. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd medäpple
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Strö över lite vetemjöl och täck degen i en bunke med en bakduk. Jag fick den stora äran att göra det första blogginlägget, eller så är det bara för att jag är så otroligt nöjd med mitt brödbak från igår
Riv äppletoch ha i detta tillsammans medhasselnötteroch tranbär. Brödet blir extra saftigt av det rivna äpplet, och sedan kommer det små smakexplosioner från hasselnötteroch tranbär
Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebröd och det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.