Hummersoppa med äpple och hasselnötter
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 minuter + 60 minuter för fonden
  • 4-6 portioner 2 humrar, kokta
  • 7 dl hummerfond (se nedan)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl konjak
  • 2 msk smör
  • salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 rött äpple
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 dillkvistar till garnering
  • Hummerfond
  • 250 g hummerskal (skal från två humrar)
  • 2 morötter 1/2 rotselleri
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja till stekning
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk dillfrön
  • 5 timjankvistar (alt.
  • 1 tsk torkad timjan)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • 5 dl vitt vin
  • vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.