För det mesta så gör jag min pizzadeg med surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre. Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Gotlandslimpa påsurdegPortioner. Knåda in surdegen och låt stå övertäckt med plast till nästa dag. Bryt ner pomeransskalen i en skål och häll på kokande vatten
Jag gör självklart mitt morotsbröd påsurdeg. Se till att du har en uppfriskad och bubblande surdeg. Detta gör du för att mjölet ska ha chans att svälla och absorberar mer vätska, på så sätt behöver du tillsätta mindre mjöl och resultatet blir ett saftigare och lättare bröd
Vänd upp på väl mjölat bakbord. *Börja med surdegen, 1 msk surdegsstart + 200 g vetemjöl + 200 g vatten, som ska stå varmt i ca 12 timmar (t. Tryck ut (knåda inte) till ca 55 x 30 cm och dela i 6x2 bitar ca 9x15 cm, lägg på 2 bakpappersklädda plåtar och låt jäsa (gärna ångjäsa) i minst 3 tim alt. 400 g (ca 3,5 dl) surdeg*
Har man ingen egen surdeg ståendes hemma och puttrar så finns det att köpa färdiga surdegar i påse i din mataffär, väldigt smidigt om man har svårt att hålla en egen vid liv
Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa påvildjästen
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Ett nyttigt hälsobröd med frön som bakas påsurdeg. Starta Assistent på låg hastighet. När limporna har svalnat stoppa dem i en plastpåse insvepta i bakduken
Ett recept påvildjäst att använda när du tex bakar levainbröd. När den är klar har aprikoserna flutit upp till ytan, man ser bubblor stiga uppåt när man rör lite på burken, och det är lite skum ovanpå
Leksands surdeg mörkt och mustigt. Att inte ha en påse pytt i panna i frysen den där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.