Jag har ju arbetat på österrikisk restaurang och där lagar man den fantastiska rätten Cordon Bleu. Detta är en italiensk lite mer slimmad variant som vi äter med tomatsås och bara olika grönsaker
Efter det sista gångna dygnet är degen färdig att baka med. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. På dag 4 tillsätter du 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl
Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller påmed lika delar mjöl och vatten. Mata degen med nytt mjöl och vatten ca en gång i veckan så håller den sig fräsch
Bred färsen över och täck med resterande kål. Låt det koka på svag värme under lock ca 18 minuter. Arbeta samman färsen med ris, salt, peppar, paprikapulver, basilika, lök, paprika, passerade tomater, pressad vitlök och 3/4 dl vatten
Dinkelmjölspizzamed en botten av dinkelmjöl, vatten, olivolja, blå jäst och lite salt. Jag gjorde två olika – en med dinkelbotten och en med blomkålsbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.