1 Rengör
och skär upp grönsakerna i lämpliga bitar, ungefär samma storlekar. Bryt av buketter från blomkålen och broccolin.
2 Lägg
grönsakerna i en långpanna och ringla över lite olja. Blanda alla grönsakerna väl i oljan. Sätt in i ugnen. Eventuellt smaksätt med färska kvistar av oregano, timjan, eller dillen från fänkålen
4 Riv
parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Dela citronen på hälften. Mal peppar och ställ fram på bordet så att var och en får ta själv till sin tallrik
5 Ta
valfri mängd pasta, grönsaker och tillbehör och kom ihåg att inte snåla med olja, citron, peppar
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra. Arrangera bulgur och kyckling vacker på tallrikar, garnera med färsk timjan och servera med crèmen vid sidan av
Pasta är en väldigt bra rätt om man bara vill slänga ihop något och har begränsat med slantar. Här hemma har den här veckan bestått av att plocka någon färdig matlåda ur frysen, frukostmat till kvällsmat och så igår blev det en pasta
Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor. Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor
Jag ugnsrostade två av dem tillsammans med lite andra grönsaker och åt medpasta. pasta. Vet inte riktigt var de kom ifrån, men plötsligt fanns det fyra zucchini i kylen som det behövdes hitta på något med
Blanda ner den kokta avrunna pastan i grytan med den varma kycklingen och grönsakerna. Garnera med några basilikablad och servera pastan tillsammans med en grönsallad
Jag använde glutenfri fusilli av majs, men det går bra med vilken sorts pasta som helst. Jag hade tänkt mig broccoli i pastan, men det hade jag ingen kvar, så det fick bli blandade frysta grönsaker i stället, och det gick bra det också, även om jag nog föredrar broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.