Kardemummabullar på surdeg
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg mjöl
  • 1800 g kall mjölk
  • 1600 g surdeg
  • 1200 g kallt skivat smör
  • 1115 g socker
  • 11 msk kardemumma
  • 15 g salt
  • 1500 g smör, rumsvarmt
  • 15 msk kardemumma
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl mjölk
  • 11 dl strösocker
  • 12 tsk kardemummaVäg upp alla ingredienser till degen i en bunke och låt alltsammans gå i degblandaren till en smidig deg i ca. 10-15 minuter. Täck över bunken och låt stå i rumstemperatur i ca. 4 timmar. Sätt sedan in bunken i kylen och låt jäsa i minst 12 timmar, gärna längre.
  • 1 Dag två:
  • Ta fram degen och stjälp upp den på väl mjölat bakbord. Kavla ut degen till en stor rektangel.
  • 1 Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Bred på fyllningen och se till att bre ut ända ut i kanterna. Vik sedan ner den översta delen på degen mot mitten och vik sen upp den nedre delen och lägg den ovanpå så att du får en lång platt deg.
  • 1 Kavla ut degen igen så att den blir ca 1cm tjock. Ta en vass kniv eller en sporre och skär degen i 2cm breda, långa strimlor. Rulla upp degen runt ditt pek- och långfinger, ungefär som ett garnnystan, till lagom storlek och lägg på bakpappersklädd plåt.
  • 1 Baka av bullarna på 225grader i ca. 10-12 minuter. Rör ihop 1dl strösocker med 2 tsk kardemumma. Precis när du tagit ut bullarna ur ugnen penslar du dem med kall mjölk och strör över lite av kardemummasockret.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.