Perfekt med nykokt marmelad på torkade aprikoser i brist på färska aprikoser/persikor. I brist på färska bär och äpplen så provade jag mig fram och fick till en härlig marmelad på torkade aprikos
Blanda runt och riv över så mycket vitchoklad du vill ha på. Plommon, aprikoser och nektarinerVit chokladSocker (1-2 dl,eller efter smak)Vaniljsocker (1-2 tsk)Skiva frukten,lägg ner den i en ugnsäker form och strö över socker och vaniljsocker. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter
Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa påvildjästen
Jag började med att gör Vildjästpå gula russin, vatten och honung. Då vi har lite dåligt med surdegshotell här i krokarna och jag ännu inte kunnat med att be någon i min omgivning om att ta hand om mina surdegar, så dog de här i somras när jag var på semester
Ställ burken på kökets varmaste plats. Forma två bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ta ut bröden, spruta på vatten och lägg dem att svalna på galler
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.