Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla. Största skillnaden från en vanlig sockerkaka är att man inte tillsätter vätska (mjölk, vatten, yoghurt ) i smeten
Så god att man tar en portion till. Blanda nu socker och mjöl till degen i en skål. Fördela smöret i blandningen med fingertopparna till en grynig massa
Häll blandningen i formen och tryck till. Hacka chokladen till fyllningen och smält den i en skål över en kastrull med sjudande vatten eller i en glasskål i mikron, ca 2 minuter på full effekt
Tillsätter du den i mjuka kakor med bikarbonat blir de riktigt saftiga tack vare ostens syrlighet. Häromdagen fick jag dock hem ett litet pressutskick från Nordic Ware Scandinavia som har riktigt bra bakformar i riktigt snygga utföranden
Det brynta smöret höjer pajen till en helt ny nivå. Och äntligen är det dags. Smält smöret och låt det bubbla på svag värme tills det är gyllene och börjar dofta lite nötigt
Ställ kallt tills du ska fylla rulltårtan. Mina tankar gick direkt till jordgubbar och grädde. Tänk att fylld rulltårta inte klarar sig så många dagar, inte ens i kylen, max två dagar tycker jag
Lägg samman tårtan med kräm, grädde och jordgubbar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och majsstärkelse och tillsätt lite i taget under vispning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.