1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet.
2. Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de är runda och någorlunda platta.
3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt bottnarna kallna och vänd de upp och ner.
4. Rör ihop alla ingredienser till smörmrämen. Lägg en klick på varje botten. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir
lite toppig eller en sked för att få den lite rundare se till att den når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.
5. Smält chokladen till glassyren i vattenbad.
6. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvars kallt. Biskvierna går bra att frysa men chokladen kan ändra färg.
Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten. Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan
Semmel tårta. 2017-01-16, 08. 27. Hej på er ,vad jag har vart dålig på blogga, sjukdommar och andra tråkigheter, och bara så mycket av allt & även lite jul på det
Men hej på er,. Härligt att ni hittat hit. Visst är det väl skönt med fredag. Jag har handlat hem fredagsblommor, handlat och sitter nu med datorn i knät, en skön kväll väntar
Denna vecka känns verkligen upp och ner, eftersom jag är på resande fot med jobbet. Alla är så snälla och bjuder på fika när jag kommer på möte och jag är inte den som tackar nej till sötsaker
Churros är ett så himla gott bakverk med sin krispiga utsida och fluffiga insida. Dock så är det sällan som jag orkar ställa mig och fritera och greja i köket så jag äter inte churros så ofta
2016-11-27 @ 13. 38 /. Recept ♥ /. Chokladtårta med Maltesers och smak av Dumle. Denna tårta har jag bakat till Inger, min granne/bästavän/gudmor till min son - på hennes 25års dag
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Dumlesnitt. Jag bakar nästan aldrig småkakor. Jag vet inte om det har att göra med att jag inte är uppväxt med det, inte är så förtjust i mördeg, tycker att de oftast är ganska torra eller vad det är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.