100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Till 6 portioner. 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör + lite smör till formen 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap
Knåda och dela degen i fyra delar och kavla ut degen till runda plattor på bakplåtspapper. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
ca 20 st 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 250 g frysta lingon 1/2 dl strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 krm vaniljpulver 200 g smält mörk choklad ev lingonpulver (att strö över) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Lägg havre och kokosfyllningen ovanpå chokladbollsdegen och rulla ihop till en tight rulltårta. Vispa samman smör och socker till både chokladboll och havre/kokosboll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.