Det går lättast med en degskrapa av metall. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Börja med chokladbollssmeten. Häll smeten i formen och var noga med att platta ut smeten mot kanterna hela tiden så att det inte bildas några luftfickor
På onsdag är det kanelbullens dag och jag tänkte flika in med ett kanelbullsrecept redan idag. Degen ska vara smidig och släppa bunkens kanter men jag arbetar hellre med en lite för klibbig deg (och arbetar in mjöl vid utbakningen) än att jag öser på med mjöl och får en kompakt deg
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Jag vet inte om det har att göra med att jag inte är uppväxt med det, inte är så förtjust i mördeg, tycker att de oftast är ganska torra eller vad det är
Servera med grädde, vaniljglass, färska bär eller varför inte lite av varje. Servera med grädde, vaniljglass, färska bär eller varför inte lite av varje
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.