Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet, kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt bräsera ca 20 minuter, tillsätt mer vatten då och då
Stek kotletterna gyllenbruna i smör och krydda dem med salt och svartpeppar. Rör i senap, crème fraiche och pressade vitlöksklyftor och låt få ett uppkok
Stek fläskkotletten gyllenbrun på båda sidor. Salta och peppra båda sidorna. Sänk värmen kraftigt efter att kotletten har fått färg, så behåller den sin saftighet
Skär rent fläskfilén från fett och hinnor. Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivolja i en bunke. Skär fläskfilén i tunna skivor och skär skivorna i strimlor
Söndagsmiddagen har precis avnjutits här hemma. Helgen har gått i rasande fart. Igår var vi iväg hela dagen, en tripp till Jönköping där vi tittade på en bil jag tänkt köpa
Dags för den årliga ”biff-middagen” som det brukar bli när mannen får välja. Han fyller år idag och brukar alltid välja något med färs när det vankas födelsedag eller Fars dag
Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället