Lägg i en gryta och tillsätt grädde, mjölk , pressad vitlök och osten. Bryn kyckling i tärningar ( dela filen i 4-5 bitar)och grovt hackad charlottenlök
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 3/4 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena majsstärkelse Till servering 4 port ris gärna svart råris lättkokta morötter sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingrédients Pour 6 personnes 1 kg de viande de boeuf (collier) 2 oignons 3 carottes 1 gousse d'ail 2 cuillerées à soupe de farine 30 cl de vin rouge 1 bouquet garni (thym, laurier) 100 g de lardons 250 g de champignons de Paris sel, poivre huile
Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
Tillsätt räkorna och låt grytan bli varm. Fräs lök, paprika och morot i en gryta med smör i 3 minuter. Skala räkorna, om du köper med skal, och ställ åt sidan
Vi bjöd på en höstig köttgryta som hade stått och puttrat sig mör och mustig hela förmiddagen. Receptet på grytan hittade jag på bloggen Victorias provkök
1Fräs fläsk, lök, vitlök och paprika i smör i en gryta utan att det tar färg. 1Koka grytan på svag värme under lock cirka 2 timmar. 1Blanda i jalapeno mot slutet av koktiden, den ger grytan extra sting
Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad. Mustig köttgryta med rotfrukter 1. Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta
Lägg över det i grytan och krydda med salt och peppar. Låt grytan småputtra ca 50 minuter under lock. Lägg ner rotfrukterna i grytan och låt den småputtra i ytterligare ca 20 minuter. Lägg över den i grytan och låt allt puttra samman ca 5 minuter
Lägg över köttet i en gryta. Red av gryta med mjölet utrört i kallt vatten. Låt grytan sjuda under lock, ca 1 timme. Lägg över i grytan efter 30 minuters koktid. Låt grytan koka i 5 min
Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Jag älskar verkligen kalops. Tycker det är så himla gott när köttet blir sådär mört och bara faller isär
Lägg över köttet i en gryta. Lägg över det i grytan. Lägg över det i grytan tillsammans med oliver. Låt grytan småputtra under lock ca 1 timme. Låt grytan puttra i ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört