Stickans festspätta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g spättafilé (eller annan plattfisk)
  • 1400 g bredbar kräft- eller räkost
  • 12 dl vispgrädde
  • 1250 g lättcreméfraiche
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 dillknippor
  • 11 knippe färsk sparris
  • 1 kräftstjärtar
  • 1 potatis
  • 1 Grönsaker till sallad
  • 1600 g spättafilé (eller annan plattfisk) 400 g bredbar kräft- eller räkost 2 dl vispgrädde 250 g lättcreméfraiche salt peppar 2 dillknippor 1 knippe färsk sparris kräftstjärtar potatis Grönsaker till salladSkala och koka potatisen. Värm sparrisen i lättsaltat vatten. Smörj en eldfast form. Vispa grädden och blanda i kräftost. Använd hälften av blandningen. Bred blandningen på filéerna. Salta försiktigt och peppra. Lägg på dill. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast om du föredrar att inte rulla filéerna. Häll blandningen över fisken. Klipp över dill. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen. Strö över kräftstjärtar före serveringen. Pressa den kokta potatisen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.