Duchessetoppar. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. 600 gram rödspätta. 600 gram rödspätta
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.