Jag hade tänkt mig broccoli i pastan, men det hade jag ingen kvar, så det fick bli blandade frysta grönsaker i stället, och det gick bra det också, även om jag nog föredrar broccoli
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsenoch vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
Dela körsbärstomaterna på hälften och fördela över fisken, strö över en näve med oliver. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Och har man en god sås, så är det gott med lite kokt potatis också. Egentligen skulle jag kunna äta bara fisken, men en god sås är inte fel till det heller
Jag brukar ju laga ett väldigt grönt julbord med fokus på mycket grönsaker. Sallader & grönsaker. Jag smörjde in pumprna i rejält med smör, salt, timjan och lätt ett par vitlöksklyftor rostas med i smöret och öste smöret på pumporna då och då
Rör ner ostronsåsenoch soyan och smaka av med vitpeppar. Som ni vet är jag inte speciellt bra på att laga vardagsmat (jag tycker helt enkelt inte det är lika roligt), men ibland tryter ekonomin och då är det bra att ha lite recept i rockärmen som man kan hala fram vid behov
Den passar till så mycket, som dipp till grönsakeroch korv eller som god sås till diverse grillat. Man kan grilla paprikorna själv och dra bort skalet, men jag är lite lat så jag köpte en burk med grillade paprikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.