400 g
torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri
11 msk
smör
13 st
salladslök
14 soltorkade
tomater i olja
15 blad
färsk basilika eller en tsk torkad
11 kvist
timjan eller 1 tsk torkad
11 tsk
torkad oregano
11 tsk
torkad dragon
113 st
färskpotatis eller delikatesspotatis, kokta
11 krm
salt
10,5 krm
svartpeppar
12 dl
grädde
12 dl
matlagningsgrädde
10,5 dl
riven ost som parmesan eller grana padano eller annan riven ost som VästerbottenostKoka potatisen nästan klar i 15 minuter. De behöver ej skalas om de har fint skal. Sätt ugnen på 225 grader. Smörg en ugnsform med smör. Skär torsken i portionsbitar. Lägg i formen. Salta och peppra fisken. Lägg i halverad potatis runt om. Skölj och dela salladslöken i bitar. Lägg runt om fisken. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över dem. Strö över hackade färska och torkade örter. Häll över grädden. Baka torsken i ugnen i 20 minuter. Ta ut efter halva tiden och strö över riven ost. Grädda färdigt och ta ut samt servera direkt.
IngredienserPortioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.