Torskrygg i ugn
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri
  • 11 msk smör
  • 13 st salladslök
  • 14 soltorkade tomater i olja
  • 15 blad färsk basilika eller en tsk torkad
  • 11 kvist timjan eller 1 tsk torkad
  • 11 tsk torkad oregano
  • 11 tsk torkad dragon
  • 113 st färskpotatis eller delikatesspotatis, kokta
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm svartpeppar
  • 12 dl grädde
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 10,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano eller annan riven ost som VästerbottenostKoka potatisen nästan klar i 15 minuter. De behöver ej skalas om de har fint skal. Sätt ugnen på 225 grader. Smörg en ugnsform med smör. Skär torsken i portionsbitar. Lägg i formen. Salta och peppra fisken. Lägg i halverad potatis runt om. Skölj och dela salladslöken i bitar. Lägg runt om fisken. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över dem. Strö över hackade färska och torkade örter. Häll över grädden. Baka torsken i ugnen i 20 minuter. Ta ut efter halva tiden och strö över riven ost. Grädda färdigt och ta ut samt servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.