Vispa upp ägg med grädden och smaka upp med salt och vitpeppar. Toppa med ett lager potatis. Känn efter med en potatissticka i mitten av formen om stanningen fortfarande är lös
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt. Krydda med salt. Baka i mitten av ugnen tills toppingen har vacker färg och laxen knappt är genomstekt, 12–15 minuter
Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut. Det är allt utom gulligt och allt utom lämpligt för små barns öron egentligen, vilket kan tyckas konstigt med tanke på att påsken liksom är barnens högtid med allt godis och att klä ut sig till små gulliga häxor och påskgubbar
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Börja med att koka lagen, och låt den svalna. Stekt, inlagd strömming. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.