Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Stekt, inlagd strömming. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Stek strömmingen 3-4 minuter på varje sida. Cirka 750 g rensad strömming
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.