Sötpotatisbakad lax
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé à 150 g
  • 1 flingsalt
  • 1200 g sötpotatis
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 msk färsk riven ingefära
  • 1 rivet skal av 1 lime
  • 11 ⁄2 dl hackad koriander
  • 11 ⁄2 krm cayennepepparSätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt.
  • 1 Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda creme fraiche, ingefära, limeskal, koriander och cayennepeppar. Krydda med salt.
  • 1 Klicka potatissmeten på laxen. Baka i mitten av ugnen tills toppingen har vacker färg och laxen knappt är genomstekt, 12–15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.