Stekt potatis med svampsås, äggröra och kikärtsbiffar. Brysselkålssalladmed apelsin och mandlar. Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna
Toppa medkorvblandningen. Strimla korv, lök och champinjoner. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
Toppa medkorvblandningen. Strimla korv, lök och champinjoner. Korvpytt. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
Hetta upp en stekpanna med smör och stek korven tills den fått fin färg runtom. Picka korvenmed en potatissticka eller kniv så att inte skinnet spricker vid stekningen
Stekt torskrygg med rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Jag var inte förtjust själv i vare sig skolans eller den hemmagjorda när jag var liten och det blev mer och mer oaptitligt med den gröna såsen för varje gång den serverades
500 g brysselkål, ansad och halverad. 2 limefrukter, saft och skal. 500 g brysselkål, ansad och halverad salt olja (till stekning) 3 tsk chiliflakes 3 tsk curry (gul) 3 tsk rörsocker 2 limefrukter, saft och skal 1 kruka mynta 1 kruka färsk koriander 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Servera riset tillsammans med den kalla såsen ochstektkorvmed hög kötthalt. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Servera tillsammans med den stektakorvenoch strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.