100 g
aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
500 g
brysselkål, ansad och halverad salt olja (till stekning) 3 tsk chiliflakes 3 tsk curry (gul) 3 tsk rörsocker 2 limefrukter, saft och skal 1 kruka mynta 1 kruka färsk koriander 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
Så idag blev det stekt halloumi med honung, chilioch pinjenötter till förrätt. Dessutom valde jag att fräsa den finhackade chilinmed osten ett par sekunder för dotterns skull
Stekt potatis med svampsås, äggröra och kikärtsbiffar. Brysselkålssalladmed apelsin och mandlar. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
och väldigt enkelt. Jag hade lite ruccola, champinjoner och pumpakärnor till. Stek i valfri matolja, kokosolja är föredraget, på medelhög värme i ca 10-15 minuter
Stekt torskrygg med rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Häll rikligt med olivolja i en djupare stekpanna och lägg i chilin när den börjar bli het. Vegebiffar med vegefärs från Hälsans kökDen här färsen är den i särklass bästa färsen för att snabbt få till lagom fasta vegebiffar som inte smular och som är skapligt neutrala i smaken
Det bästa är att det går snabbt och smidigt att tillaga den. 800 gr färdiglagad köpt potatisgratäng1 grillad kyckling3 dl grädde2 dl creme fraiche paprika/chili2-3 tsk curry1 smulad köttbuljong1 msk mango chutney2-3 dl riven ostGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.