Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Hetta upp en stekpanna med smör och stek korven tills den fått fin färg runtom. Picka korvenmed en potatissticka eller kniv så att inte skinnet spricker vid stekningen
Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt. Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig
Jag var inte förtjust själv i vare sig skolans eller den hemmagjorda när jag var liten och det blev mer och mer oaptitligt med den gröna såsen för varje gång den serverades
Lägg äggen i en kastrull med vatten, koka upp och låt sjuda långsamt i fem minuter. Skölj fisken och gör ett par tre snitt i köttet på båda sidor av de tjockaste delarna på fisken
Servera riset tillsammans med den kalla såsen ochstektkorvmed hög kötthalt. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Servera tillsammans med den stektakorvenoch strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Servera tillsammans med den stektakorvenoch strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Häll på vinet och reducera ner det med två tredjedelar. Lägg upp fläsket på hushållspapper när det är alldeles krispigt så blir du av med överflödigt fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.