Sätt ugnen på 225 grader • Hacka/skiva grönsaker ochkorv • Stek i smör några minuter • Salta och peppra och tillsätt timjan • Lägg över i en ugnsfast form • Blanda crème fraiche och senap och häll över grönsakerna/korven • Strö över osten och gratinera i 15 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en grönsallad. 400–500 g kvalitetskorvmed hög kötthalt
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
salt och malen vitpeppar efter smak. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna ochstekte köttbullar ochprinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag medstekt potatis, spenat, halloumi ochstekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Hetta upp en stekpanna med smör och stek korven tills den fått fin färg runtom. Picka korvenmed en potatissticka eller kniv så att inte skinnet spricker vid stekningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.