600 g
falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden
Smör
Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvad vitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Korven skivade jag bara och brynde i smör tills den var genomstektoch fått krispig yta
Jag äter gärna stektvitkål som den är tillsammans med en skiva bröd. Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålenoch fänkålen tillsätts
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Smaksätt med salt och peppar. Servera med ketchup. Det var alltid önskematen när man var där på loven och efteråt fick man alltid en dumleklubba av farfar innan man störtade ut genom dörren för att inte missa något spännande som eventuellt hände på gården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.