Brynt lök4 gula lökar, skalade 50 g smör 1 msk rödvinsvinäger salt
Stekt ägg4 ägg matolja och salt
Senapsstuvad potatis400 g potatis, en liten fin sort 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk 2 msk dijonsenap 2 msk grovkornig senap, gärna cidervinägersenap salt
Lägg korven ”på rygg” i en form och skär djupa snitt tvärs över korven. Krossa allt med en potatispressoch dra snabbt med en elvisp tills moset är mjukt
Servera medstekt lök, lingonsylt och gräddsås. Råstektmandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. Blanda i basilikan, smaka av med örtsalt och servera med pumpakärnor ströda över och några droppar olivolja
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna ochstekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stektaägg när allt var klart
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisenoch hacka äggen
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatisoch ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.