Ev maizena att reda av med. Eftersom jag har semester och all tid i världen så fanns det utrymme att laga en mustig gryta ur Lisa Lemkes receptbok Allt i en gryta som jag fick i julklapp
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
I bland har man ju dagar då man av olika skäl är hemma. En perfekt rätt också om man gjort i ordning allt hackade och delat kycklingen kvällen innan, så stoppar man in allt efter jobbet i en kall ugn och vrider på för att sen exempelvis åka på fotbollsträningen
Jag kunde nämligen inte låta bli att ta min största ugnsform och det var där jag gjorde fel. Det är ju den som avgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Tillsätt avrunnen tonfisk, creme fraîche och grädde och låt koka upp. Ta av kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar och rör ner broccolin och den avrunna majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.