Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner och färskost
ca 4 portioner Potatismos
1 Kg
skalad potatis av en mjölig sort (mospotatis)
1 msk
smör
½ tsk
salt
½ - 1 krm
malen vitpeppar
2 dl
mjölk
1 ägg
Fyllning:
200 g
skivade färska eller frysta champinjoner
1 tsk
smör eller margarin
200 g
smaksatt färskost
1 dl
mjölk
400 g
kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burkar med konserverade kokta kikärtor (häll av dem och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de används)
Salt eller grönsaksfond och grovmalen svartpeppar efter smak
Fräs löken i en het panna (med olja i) i några minuter, men ställ av innan löken fått färg. Skala och hacka löken i små, tunna båtar ochfinhackavitlöksklyftortills du fyllt en matsked
Låt allt koka ihoptill en ganska tjock sås. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas iett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas iett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas iett nytt fönster)Klicka för att dela tillPinterest (Öppnas iett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Dela på Facebook (Öppnas iett nytt fönster)Klicka för att dela tillPinterest (Öppnas iett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas iett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Rör samman allttill en jämn smet och forma runda små bollar. Hacka löken riktigtfintoch blanda ner den tillsammansmed resten av ingrediensernaiströbrödsblandningen
Den här underbara såsen med morötter, champinjoneroch ajvar är en enkel ochbillig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet ochistället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Vi kan också tipsa om en annan vegetariskgratäng som vi gjort medbroccolioch där västerbottensosten också bidrarmedsin goda smak, klicka här för receptet
en soppa, omelett eller pytt. Denna gång kryddade jag pastan medgrillkryddaochmexikanskkryddmixoch hade iliteolika sorters grönsaker som vi hade iskafferietoch frysen
Smält kokosoljan i en kastrull, ha i örtsalt, svartpeppar, rökt paprikapulveroch eventuellt några droppar vitvinsvinägeroch några droppar lönnsirap, detta kan uteslutas men förhöjer smakerna fint
Vegetariskauberginegratängmed tomatsås och ost. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås medfärdigriven ost ochgrilladeaubergineskivori en form och grädda direkt
Allt omslutet av ett pajskal av mandelmjöl där sesamfrön i två kulörer förhöjer utseendet. Koka lök ochsötpotatistillsammansmed lagerbladen i lättsaltat vatten tillsallt är mjukt
Kycklingmedfettucinioch parmesan. Viktminskning & Fettförbränning. Ett måste för kalla höstkvällar. Glutenfriaochvegetariska falaflar medkrispigapistaschnötter
Stek försiktigt lök ochvitlökett par minuter, utan att de tar färg. Häll av vattnet iett durkslag. Servera tillsammansmedhirs eller couscous, toppat med färsk koriander, saltrostade solrosfrön och en stor klickturisk yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.