Det är detsamma medsvartvitlökssaltet som jag använder, det går lika bra med vanligt. Och så klart är min nya lekkamrat den svarta vitlöken med i leken
4 Rostad potatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda med spenat, ost och paprika. Toppa med solrosfrön. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Dela potatisen om de är stora, lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra
Toppa med mandelspån. Toppa med ärtskott. 1150 g fetaost. 1500 g grön sparris 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 150 g smör 150 g fetaost 0. 1Lägg sparrisen på den förvärmda plåten och smula över fetaosten. 1Servera sparrisen med det brynta smöret
Smula fetaosten och vänd ner den och rosmarinen i rotfrukterna. 100 g fetaost. Skala rotfrukterna. Dela potatisen i klyftor och palsternackorna och persiljerötterna i stavar
Goda potatissallader, kokt med lite smör på eller bara stekt i ugn. Dela potatisen på mitten och lägg i en långpanna tillsammans med halverade vitlöksklyftor, lite olivolja, salt och peppar
Blanda ner mosade vitlöksklyftor, spenat, smulad fetaost och strö över hackade pistagenötter. Lägg i en ugnsform tillsammans med hela vitlöksklyftor med skalet kvar
gjort en äpplepaj medsvartvitlök och hur underligt det än låter så blev den. en helt vanlig vitlök som är fermenterad och därmed har den förändrats i både
Börja med att koka potatisen så att den precis börjar spricka. På mitt stora fat idag har jag rostade rotfrukter, riktigt krispiga potatisar, smörstekta schalottenlökar, ramslöksaioli och en ekologisk fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.