Smaka av med salt och peppar. 1300 g räkor med skal. 14 st kokta potatisar 300 g räkor med skal 2 msk majonnäs 1 msk hackad dill 1 msk skuren gräslök 1 tsk pressad citronsaft salt och pepparDela potatisarna på mitten och skär av en liten bit undertill så att de står stadigt. 1Blanda med majonnäs, dill, gräslök och citronsaft
Toppa med chilimajonnäsen. Garnera med citron och dill. Stek 8–12 rårakor på medelvärme på båda sidor i en stekpanna med smör. 500 g räkor med skal. 5 st gul lök salt peppar 2 msk hackad dill 2 msk smör 1 dl majonnäs 1 msk chilisås 500 g räkor med skal 1 st avokado 10 cm gurka Garnera med
Den här rackaren har jag bloggat om förut med jag minns inte vad jag kallade den då. Blanda ihop med räkor, hacka lök och hackat äpple, samt övriga ingredienser
Servera soppan medräktopping. Egentligen skulle de ha kommit tidigare i veckan, men efter Tors framfart under tisdagen med strömavbrott som följd som sen resulterade i att vårt vatten system blev utslaget och är i viss mån fortfarande, fick jag flytta fram middagen
Till lunch åt jag en nutrilettbar och till middag lagade jag en smakrik soppa med het räktopping. Morgonen började med ett kokt ägg med salt, ett stort glas citronvatten och en stor kopp te
Örtblandningen till "räktoppingen" kan du variera efter tycke och smak. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Örtblandningen till "räktoppingen" kan du variera efter tycke och smak. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Förra veckan rev jag ner lite i vegobiffarna med halloumi. Men JAG gillade ju de här biffarna som vi hade med butternuthummus, quinoasallad och linsallad med ruccola och getost
Ugnsbakad torskrygg medräktopping och syrlig myntamajonnäs. Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Fiskarhustruns fisksoppa medräktopping. Då kör jag igång med nystarten. Några går rätt fort att göra, andra tar lite längre tid och en del görs med fördel dagen innan
Dela de resterande sparrisknopparna på längden och blanda med ingredienserna till räktoppingen. Koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och lite socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.