Spett med kycklinginnerfilé
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 gram kycklinginnerfilé, 1 påse eller paket
  • 12 msk olivolja eller rapsolja
  • 11 tsk sesamolja
  • 12 klyftor vitlök
  • 12 tsk rödvinsvinäger
  • 12 krm chiliflakes
  • 12 msk plockad färsk timjan eller 2 krm torkad timjan
  • 11/2 msk plockad hackad rosmarin eller 1 krm torkad rosmarin
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 Hasselbackspotatis: 8-12 potatisar
  • 11 msk smält smör
  • 1 Sweet chilisås: 2 dl gräddfil
  • 14 msk sweet chilisås
  • 14 portioner quinoasallad med paprika - se länk ovan
  • 11 röd spetspaprika att grilla med spetten
  • 11/2 zucchini att grilla med spettenTina kycklingen i påsen i en skål övertäckt i kylen i ca 6 timmar. Blanda marinaden i en skål: pressa vitlök, blanda med olja, sesamolja, vinäger, timjan, rosmarin, svartpeppar och chiliflakes. Vänta med saltet. Blanda kycklingen med marinaden. Nu kan du grilla dem direkt men godast blir de om de marineras övertäckta i kylskåpet i 20 minuter upp till över natten. Tänd grillen. Trä innefiléerna på spett. Använd stålspett eller träspett som legat i blöt i 20 minuter. Förslag är att trä 2 filéer på varje spett till totalt ca 8 spett. Grilla kycklingspetten runt om i totalt ca 6-8 minuter. Akta så de ej bränns. Skär in mot spettet på en bit kyckling och se så att köttet är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70 grader om du vill kolla med stektermometer. Grilla gärna grönsaker till spetten: Skölj spetspaprika och dela längden. Skölj zucchini och skiva eller dela i grova stavar. Pensla dem med lite olivolja samt salta dem. Grilla dem några minuter runt om tillsammans med kycklingen. Hasselbackspotatis: sätt ugnen på 225 vanlig ugn. Skala potatisen och skär skåror med ca 3 mm mellanrum nästan helt igenom men så att potatisen sitter ihop. Lägg potatisarna i en ugnsfast form eller plåt. Pensla med smält smör och salta dem. Baka potatisarna i mitten av ugnen i 30 minuter och kolla så de är färdiga med en provsticka. Blanda den kalla såsen av gräddfil och sweet chili-sås i en skål. Servera spetten med valfria tillbehör som quinoasallad, såsen och Hasselbackspotatisen. Garnera gärna spetten med lite färsk timjan eller persilja om du vill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.