12 msk
plockad färsk timjan eller 2 krm torkad timjan
11/2 msk
plockad hackad rosmarin eller 1 krm torkad rosmarin
12 krm
salt
11 krm
svartpeppar
1 Hasselbackspotatis:
8-12 potatisar
11 msk
smält smör
1 Sweet
chilisås: 2 dl gräddfil
14 msk
sweet chilisås
14 portioner
quinoasallad med paprika - se länk ovan
11 röd
spetspaprika att grilla med spetten
11/2 zucchini
att grilla med spettenTina kycklingen i påsen i en skål övertäckt i kylen i ca 6 timmar. Blanda marinaden i en skål: pressa vitlök, blanda med olja, sesamolja, vinäger, timjan, rosmarin, svartpeppar och chiliflakes. Vänta med saltet. Blanda kycklingen med marinaden. Nu kan du grilla dem direkt men godast blir de om de marineras övertäckta i kylskåpet i 20 minuter upp till över natten. Tänd grillen. Trä innefiléerna på spett. Använd stålspett eller träspett som legat i blöt i 20 minuter. Förslag är att trä 2 filéer på varje spett till totalt ca 8 spett. Grilla kycklingspetten runt om i totalt ca 6-8 minuter. Akta så de ej bränns. Skär in mot spettet på en bit kyckling och se så att köttet är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70 grader om du vill kolla med stektermometer. Grilla gärna grönsaker till spetten: Skölj spetspaprika och dela längden. Skölj zucchini och skiva eller dela i grova stavar. Pensla dem med lite olivolja samt salta dem. Grilla dem några minuter runt om tillsammans med kycklingen. Hasselbackspotatis: sätt ugnen på 225 vanlig ugn. Skala potatisen och skär skåror med ca 3 mm mellanrum nästan helt igenom men så att potatisen sitter ihop. Lägg potatisarna i en ugnsfast form eller plåt. Pensla med smält smör och salta dem. Baka potatisarna i mitten av ugnen i 30 minuter och kolla så de är färdiga med en provsticka. Blanda den kalla såsen av gräddfil och sweet chili-sås i en skål. Servera spetten med valfria tillbehör som quinoasallad, såsen och Hasselbackspotatisen. Garnera gärna spetten med lite färsk timjan eller persilja om du vill.
In med dom sedan i ugnen tills dom är klara. Skär kycklingfiléerna i tjocka strimlor och trä på spett. Servera kycklingen tillsammans med sås och hackade jordnötter
Färsk sparris med persilja och smör i foliepaket (ett stort eller flera små). Klicka över smör och strö över färsk persilja, krydda gärna med salt och peppar
spett. Till ca 14 spett. Sätt ugnen på 200 grader Lägg färsen i en bunke Hacka vitlök och chili fint Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet Forma små korvar av färsen och sätt dem på spett Lägg spetten över ett ungsfast fast fat Grädda i ca 15 minuter Avokadodip. Mosa avokadon Blanda ner resten av ingredienserna och rör om ca 14 spett
att grilla spetten snabbt på båda sidor så de får färg, föra över i en grillform, pensla potatisarna med smör, krydda, lägga formen på grillen igen och lägga på locket så att du får en ugns-effekt inne i grillen
Trä köttet på tandpetare, varva med cocktailtomater och paprika. Servera såsen till spetten. Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, dragon och senap med crème fraiche
Ta spetten från grillen. Vänd spetten i blandningen. Grilla spetten på medelvärme över glöd eller gasolgrill ca 2 minuter per sida. 2 förp Scan Grillspett Summer BBQ à 400 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.