Ju längre jäsning desto syrligarebröd. eller stött anis. 10 g jäst3 dl vatten1 dl vetekrosss3 msk majsolja2 tsk salt2 tsk kummin eller stött anis2 dl finriven rå potatis5 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjölDAG 11. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten2. Tillsätt den rivnapotatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen4. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar5. Forma 2 brödoch låt jäsa ibrödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar6. Grädda i 225 grader i ca 35 minVill du ha mer smak kan du hälla en skvätt surdeg DAG 2. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst. 2 tsk kummin. 2 dl finriven rå potatis. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar
Baka brödenpågrillenpå ett foliepapper. Jag grillade en klassisk burgare med hembakat brödochgrillad majs, lök och butternut squash som penslades med en underbart god örtolja
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Tätt efter lingon – ochzucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeochgrilladepotatisen. Lägg ner de ljumna potatisskivornaoch se till så det kommer marinadpå alla skivorna
Alltså om kött ochpotatis. Hej igen nått som jag älskar är kött å potatis. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag intevilken sås du tog men gör som det står bara
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. I. i. i. i. i. i. B. a. k. d. p. o. t. s. m. e. r. ä. g. ö. å. c. h. H. n. j. 4. 1. l. v. 2. S. u. 5. -. 0. K. f. ,. y. A. b. 6. @. 7. 3. •. T. (. ) d. k g
Lägg den kokta potatisenpå bakplåtsklädd plåt och dunka tillpotatisen med typ mortelstöten. Mynta är en favorit både i dryck och mat därför bjuder jag på denna omtyckta favoritsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.