Spenatsoppa med parmesan
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Spenatsoppa
  • 11 kg fryst, hackad spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk färsk, klippt persilja
  • salt, peppar, oregano
  • 1 Topping:
  • 14 ägg
  • parmesanost1. Smält smör i en kastrull och ha i hackad gul lök och pressad vitlök. Då löken mjuknat, häll i vinet och ha ner spenat, persilja och sambal oelek. Låt det fräsa ihop under lock ett par minuter.
  • 12. Vänd i creme fraichen och kör sedan soppan till en slät soppa med mixerstav. Slå i fond och vatten, låt allt sedan puttra ihop under cirka 10 minuter. Smaka av med kryddor.
  • 13. Koka äggen cirka 6 minuter. Servera soppan med ägghalvor och riven parmesanost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.