Spenatsoppa med lax
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g hackad fryst spenat
  • 11 gul lök
  • 13 msk smör
  • 15 dl vatten
  • 12 grönsaksbuljongtärningar utan glutamat
  • 13 dl vispgrädde
  • 1 salt och peppar
  • 12 tsk pressad citron
  • 11 krm riven muskot
  • 1400-500 g färsk lax
  • 1 lite gräslök
  • 1 ev. lite dillfrön till dekorationTina spenaten i mikron.
  • 1 Hacka löken och fräs i kastrull i smör. Tillsätt den tinade spenaten och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka på svag värme i cirka 10 minuter under lock.
  • 1 Rör i grädden i soppan och ta bort kastrullen från värmen. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och riven muskot.
  • 1 Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Koka upp vatten och häll över laxen. Rör runt och låt stå ett par minuter tills bitarna känns fasta. Häll upp soppan i tallrikar och fördela laxbitarna. Dekorera med lite gräslök och dillfrön.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.