Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Jo när du ska laga till Albondigas smaksätter du färsen med vitlök, oregano och persilja, sedan ska köttbullarna först stekas en smula innan dom dränks i tomatsås för att lagas färdigt i den
Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella. Eftersom jag är en sucker för körsbärstomater, och gärna i ugn, slängde jag med några stycken i formen tillsammans medköttbullarna
Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar. Köttbullarmed smak. Lägg köttbullarna i tomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Rör ihop smeten, rulla köttbullarnaoch ställ in i kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Lägg upp köttbullarna på faten ochtomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsen direkt i stekpannan) och ta fram byttorna med blomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Idag lagade jag italienska köttbullarmed spaghetti ochtomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.