Spanska köttbullar i tomatsås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Albondigas
  • 500 g blandfärs
  • ½ msk lökpulver
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ tsk oregano
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • ½ dl ströbröd
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 uppvispat ägg
  • Tomatsås
  • 1 burk hela tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten (skölj ur tomatburken med vattnet!)
  • 2 lagerblad¨
  • salt och peppar
  • Rör samman ströbröd och mjölk, låt det stå en stund och svälla.
  • Blanda ner kryddor, vitlök och persilja i färsen, rör ner ägg och ströbrödsröran och blanda samman.
  • Rulla lagom stora köttbullar av smeten och stek på medelvärme i smör och olja några minuter.
  • Tillsätt ingredienserna till tomatsåsen, rör om och låt småputtra ca 10 minuter Smaka av med salt och peppar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.