Servera tillsammans med den krämigapecorinopolentan. Jag har ätit polentamed bland annat het tomatsås, freestajlad från besöket hos Annika, med riven zucchini och belugalinser ochmed stekt svamp
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella. Eftersom jag är en sucker för körsbärstomater, och gärna i ugn, slängde jag med några stycken i formen tillsammans medköttbullarna
Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar. Köttbullarmed smak. Lägg köttbullarna i tomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta
Toppa gröten medrostade nötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Fräs vitlök och svamp i smör. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Servera polentan tillsammans med champinjonerna, spenaten och strö över några rostade solrosfrön. Jag har bland annat gjort hennes ugnsrostade rotselleri med sötmandelsmajonnäs ochpocherat ägg förut och hon är en stor inspiration för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.