Tillsammansmed en god sallad ochvitlöksvinägrette så vill man inte ha så mycket mer. Jag gör oftast en sallad med fetaost men altenerar medövrigaingredienser
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot igipsoch rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar ochskridsko-jagande, middagaroch födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Extra stora köttbullar som badar itomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella. Tomatsåsen är igångoch puttrar på nolltidoch då tar du tag iköttbullarna
Lägg köttbullarnaitomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta. Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindrebiffar
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalensemolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virginolivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsåsolivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade ochrivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Servera köttbullarnaitomatsåsentillsammansmed pasta och bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Rör ihop smeten, rulla köttbullarnaoch ställ ini kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Lägg upp köttbullarna på faten ochtomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsendirekti stekpannan) och ta fram byttorna med blomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.