Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chili och lime. Smakaavmed salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Avslutamed att röra ner räkorna samt finstrimlad salladslök. Smakaavmed salt och peppar. Krossa dillfrö ochfänkålsfrö i en mortel och tillsätt tillsammans med lagerbladen
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
Smakaav såsen med salt och svartpeppar. Färskost med olika smaksättningar. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Smakaavmed salt. Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Lägg i bambuskott, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och fisksåsen och stek ett par minuter
Vänd ner räkornaoch spenaten ochsmakaavmed salt och peppar. Låt allt fräsa en minut och lägg sedan i tomaterna och koka ihop tills hälften av vätskan försvunnit
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Toppa sist med baconen. Och hur lätt var det inte att göra. Antingen var jag väldigt hungrig igår eller så var detta extra gott för jag bokstavligen skrapade ur formen
Koka spaghettin al dente, alltså med bibehållet tuggmotstånd, låt rinna av i ett dukslag. Fräs fänkålen tillsammans med chili och vitlök i ett par minuter
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var medoch sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.