De första recepten på tomatsås till pasta och pizza är medeltidaoch kommer från Neapel, en stad med en otroligt rik mattradition, vilken dock inte riktigt avspeglar sig i Artusis bok som har en kraftig övervikt av mat från Romagna (där han själv kom ifrån) och från Toscana (där han bodde)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Låt alltsammans koka samman och smaksätt med salt och peppar. basilika att toppa med. Det blir inte alltid måndag, men minst en vegetarisk middag i veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön
Servera frikadellerna toppad med persilja och tillsammans medspaghetti. Krydda med salt och peppar. Rulla till bollar och bryn runtom i olivolja i en stekpanna
När spaghettin är klar, späd såsen med vatten till önskad konsistens. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Och som pricken över i så har jag även köpt plantor med ätbara blommor. Nu börjar den där härliga tomatperioden komma, ni vet när tomater smakar tomat och inte bara vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.