300 g spaghetti 2 burkar krossade tomater (à 400 g) 3 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 70 g parmesanost 0,5 kruka färsk basilika ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen 1 krm strösocker salt olivolja, till stekning
Idag gjorde jag auberginemed en mustig tomatsåsoch citronricotta. Blanda en halv burk ricotta med rivet skal och saften från en halv citron, salt och peppar
När spaghettin är klar, späd såsen med vatten till önskad konsistens. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Servera biffarna ovanpå aubergineskivornamedtomatsåsoch bulgur eller pasta. Håll biffarna varma medan du steker/grillar aubergineskivorna på hög värme i olivolja tills de får färg
Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng medtomatsåsoch just mozarella
Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergineoch mozzarella med spagetti och parmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.