Men, när jag fick med mig typ ett kilo ruccolaoch ungefär lika mycket mozzarella hem efter ett event jag höll i här för ett tag sedan så tänkte jag att det väl var dags att göra slag i saken
Lägg på köttbullarna, skeda över lite med tomatsås, strö över parmesan och dekorera med lite örter. Koka spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen
Låt alltsammans koka samman och smaksätt med salt och peppar. basilika att toppa med. Det blir inte alltid måndag, men minst en vegetarisk middag i veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön
300 g spaghetti 2 burkar krossade tomater (à 400 g) 3 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 70 g parmesanost 0,5 kruka färsk basilika ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen 1 krm strösocker salt olivolja, till stekning
När spaghettin är klar, späd såsen med vatten till önskad konsistens. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsås och toppa detta medmozzarella – och det blev det verkligen
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater ochmozzarella på min pizza, som jag sen toppade medruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.