Koka spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg på köttbullarna, skeda över lite medtomatsås, strö över parmesan och dekorera med lite örter
Idag lagade jag italienska köttbullarmedspaghettiochtomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Blanda tomatsåsenmedspaghettioch lägg över köttbullarna. Blanda ner med ströbrödet och grädden. Äntligen fredag och idag kommer det två tips inför helgen
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella. Eftersom jag är en sucker för körsbärstomater, och gärna i ugn, slängde jag med några stycken i formen tillsammans medköttbullarna
Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar. Köttbullarmed smak. Jag gjorde stora köttbular med annorlunda kryddning och kokade dem färdiga i en god tomatsås
Blanda tomatsåsenmedspaghettioch lägg över köttbullarna. Jobb & möte men nu ska jag ladda upp batterierna här hemma med ett långt bad och några avsnitt utav Greys innan jag tackar för mig tidigt denna kväll
Låt alltsammans koka samman och smaksätt med salt och peppar. basilika att toppa med. Det blir inte alltid måndag, men minst en vegetarisk middag i veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Rör ihop smeten, rulla köttbullarnaoch ställ in i kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
300 g spaghetti 2 burkar krossade tomater (à 400 g) 3 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 70 g parmesanost 0,5 kruka färsk basilika ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen 1 krm strösocker salt olivolja, till stekning
Lägg upp köttbullarna på faten ochtomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsen direkt i stekpannan) och ta fram byttorna med blomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.