Idagblir det en riktigfavorit som kommer irepris. Och det roligai det här är att när jag står och lagar det här för andra gången, så tänker jag "Men blev det här så gott egentligen
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlöki olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min. 3 Koka pasta enligtanvisningen på förpackningen. 10 marinerade soltorkade tomater, hackade. 1 st vitlöksklyfta, finhackad. 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna). 2 dl torkade belugalinser (puylinser). 1 msk balsamvinäger. 1 tsk torkad timjan. 320 g spagetti. 50 g parmesan, riven. 5 kruka färsk basilika
spaghetti. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Meat free Monday är en bra idé. Det blirintealltid måndag, men minst en vegetariskmiddagi veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligttillagad”, skriverArtusiiinledningentill receptet på tomatsås, som han kallar spaghetti alla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
spaghetti med tomatsås och vinkokta musslor. Tomatsåsen kan du göra långt i förväg, det mår den bara gott av men musslorna kan du vänta med tills gästerna har anlänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.