Krydda med nymalen svartpeppar och salt. 400 g spaghetti. 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g kokt skinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.