Tag med en slev och stick i riset så såsen blandasmed riset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Pasta medköttfärssås. Dryga ut med mera morötter, paprika eller annan grönsak. Smaka av köttfärssåsenmed salt och svartpeppar och eventuellt mera kryddor
När jag gör köttfärssås gör jag mycket och gör gärna den här gratängen meddelar av såsen. Här finns ingen ansjovis och inget ströbröd men man skulle kunna blanda osten på toppen med lite ströbröd
Med risk för att bli tjatig så måste jag ändå säga att det här blev en riktigt MUSTIG köttfärssås. I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet
Jag bara älskar när man lyckas trolla ihop något riktigt smarrigt av överblivna rester och att tillsätta lite färska örter på toppen med krutonger och tomater så vart rätten genast mycket ”lyxigare”
Bryn köttfärsen i en stor stekpanna eller gryta, krydda med lite svartpeppar. Finhacka vitlöken och ingefäran, grovhacka skogsöronen, krossa limebladen och lägg i grytan
Perfekt vardagsmat, snabbt och billigt medklassiska smaker. Smaka av med salt och peppar. En latmansversion på den klassiska Lindströmmaren, där du slipper allt vad biff-formande heter
Köttfärssåsen komletteras med pasta, ris, kokt mjölig potatis eller potatismos. I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.